Flexibele Zonnepanelen BiPV MiPV

De nieuwse generatie BIPV MIPV Solar Technologie voor Gebouwintegratie ne Mobiele Toepassingen

BIPV Building-Integrated Photovoltaics (BIPV). Het draait om het integreren van zonnepanelen op gebouwen om duurzame energie op te wekken.
MIPV Mobile-Integrated Photovoltaics (MIPV). Het draait om het integreren van zonnepanelen voor mobiele toepassingen om duurzame energie op te wekken.

BIPV en MIPV maakt gebruik van CIGS-technologie (Copper Indium Gallium Selenide), dunne-film zonnecellen om zonlicht om te zetten in energie. Ze verschillen van traditionele fotovoltaïsche zonne-energiesystemen (PV) op basis van kristallijne systemen die zwaardere, omvangrijkere fotovoltaïsche zonnepanelen gebruiken. Als gevolg hiervan is er geen extra ondersteuning/rekken nodig en is de montage eenvoudig door middel van een simpele peel-and-stick applicatie zonder boren enz. Omdat deze panelen niet 'glasachtig' zijn, zijn ze onbreekbaar en flexibel. Meerdere diodes en celverbindingen voorkomen een onevenredig verlies aan output in de schaduw - in tegenstelling tot 'traditionele' zonnepanelen. In combinatie met het EFTE-topvel met antiaanbaklaag blijven de panelen schoon en operationeel zonder dat onderhoud nodig is.

Laag Profiel
Minder dan 3 mm verlijmd. Geen weerstand of verhoogd windgeruis bij een voertuigtoepassing.

Flexibel
Omdat ze geen glas of silicium bevatten, zijn MIPV-panelen echt flexibel en kunnen ze zich hechten aan een gebogen oppervlak zonder het risico op microbreuken.

Lichtgewicht
Met een gewicht van minder dan 3 kg pms zijn MIPV-panelen ongelooflijk licht, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op voertuigen en tijdelijke situaties.

Sterk
Robuust, onbreekbaar, niet breekbaar en duurzaam. MIPV-modules hebben een zelfreinigend bovenblad en vergen geen onderhoud.

Superieure Uitvoer
Verbeterde moduleconstructie vermindert vermogensverlies door schaduw, samen met een zelfreinigende toplaag.

Makkelijke Installatie
Eenvoudige peel-and-stick-applicatie vereist geen speciaal gereedschap, MIPV-gewicht en flexibele panelen zijn gemakkelijk te hanteren.

Maximale Lengtes
voor de panelen met een breedte van 362 mm geldt een maximale lengte van 5095 mm.
voor de panelen met een breedte van 682 mm geldt een maximale lengte van 3860 mm.
voor de panelen met een breedte van 1002 mm geldt een maximale lengte van 2625 mm.

LET OP!
Bij meer dan 2 panelen parallel is het noodzakelijk de BC-DIODE te plaatsen!!!