Victron Cyrix-ct Battery Combiner Scheidingsrelais 120A

Stuks 12/24V-120A Voeg eenvoudig een 2e of 3e accusysteem toe

Victron Cyrix-ct Battery Combiner Scheidingsrelais 120A
49.95 *Prijzen zijn inclusief 21% btw 41.28 excl. BTW
Fabrikant Victron
ArtikelcodeCYR010120011R
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Specificaties
EAN: 8719076022145
Merk: Victron
Model: Cyrix
Capaciteit: 120
Systeemspanning (DC): 12-24VDC
Type: laadstroomverdeler        Relais
Hoogte: 80 mm
Breedte: 46 mm
Lengte of Diepte: 46 mm
Gewicht: 0,11 kg
In voorraad
Victron Cyrix-ct Battery Combiner 12/24V-120A

De accessoire-accu en eventueel ook een boegschroefaccu en andere accu's worden allemaal aan de startaccu gekoppeld met een Cyrix-accuscheider. Het is gebruikelijk om de dynamo rechtstreeks op de startaccu aan te sluiten. Wanneer de Cyrix-accuscheider vaststelt dat de startaccu de koppelspanning (dan draait de motor) heeft bereikt (Van 13V tot 13,8V of 26V tot 27,6V) zorgt de Cyrix ervoor dat alle accu's parallel geladen worden. Waneer de Cyrix-accuscheider detecteert dat de ontkoppelspanning (motor draait niet) is bereikt (11V tot 12,8V of 22V tot 25,7V) worden de accu's ontkoppelt. Niet geschikt voor Euro 5 en 6 motoren met een intelligente dynamo.
De Cyrix Battery Combiner of accuscheider is een door een microprocessor gestuurd relais voor zware toepassingen.
De aangesloten accu's of accubanken worden automatisch parallel geschakelt als één van de accu's de vooraf ingestelde spanning heeft bereikt (waarmee wordt aangegeven dat de accu wordt opgeladen) en wordt losgekoppelt als de spanning onder het druppellaadniveau daalt (waarmee wordt aangegeven dat één of meer accu's worden ontladen).

Een Cyrix accuscheider is een uitstekend alternatief voor een diodelaadstroomverdeler. De hoofdeigenschap is dat het spanningsverlies praktisch nihil is, waardoor de uitgangsspanning van dynamo's of acculaders niet verhoogd hoeft te worden.

Accuspanningsbewaking om ongewenst schakelen te voorkomen
Sommige accuscheiders (ook spanning gestuurd relais of scheidingsrelais genoemd) koppelen een accu los in het geval van een korte maar hoge stroomsterkte. Soms koppelt een accuscheider een grote, maar ongeladen accubank ook niet, omdat de DC-spanning onmiddellijk daalt tot onder de ontkoppelwaarde zodra de accu's gekoppeld zijn. De software van de Cyrix-ct 12/24 doet meer dan alleen koppelen en ontkoppelen aan de hand van accuspanning en een vastgestelde tijdsvertraging. De Cyrix-ct 12/24 kijkt naar de algemene trend (verhoging of verlaging van de spanning) en past de meest recent uitgevoerde actie alleen aan als de trend tijdens een bepaald tijdsbestek veranderd is. De tijdsvertraging is afhankelijk van de spanningsafwijking van de trend. (zie voor accuscheiders met meervoudige koppel-/ontkoppelprofielen de Cyrix-i 400)

Lange bouten om aansluiting van meer dan één voedingskabel mogelijk te maken
Cyrix 12/24-120: 13 mm (M6) Cyrix 12/24-230: 16 mm (M8)

Beveiliging tegen oververhitting (als gevolg van langdurige overbelasting bijv.)
De Cyrix ontkoppelt in geval van overmatige contacttemperatuur en herstelt de koppeling nadat deze weer is afgekoeld.

LED-statusindicatie (alleen bij Cyrix 12/24 230)
LED aan: gekoppeld LED brandt 10 sec.: ontkoppeld LED brandt 2 sec.: verbinding wordt gemaakt LED knippert om de 2 sec.: verbinding wordt verbroken LED knippert om de 0,25 sec.: alarm (overtemperatuur; spanning > 16V; beide accu's < 10V; één accu < 2V) (bij 24V met 2 vermenigvuldigen)

12/24 V automatisch vaststellen
De Cyrix-ct 12/24 detecteert automatisch de systeemspanning.

Geen spanningsverlies
De Cyrix-accuscheider is een uitstekend alternatief voor diodelaadstroomverdelers. De hoofdeigenschap is dat het spanningsverlies praktisch nihil is, waardoor de uitgangsspanning van dynamo's of acculaders niet verhoogt hoeft te worden.

Voorrang voor de startaccu
Het is gebruikelijk om de dynamo rechtstreeks op de startaccu aan te sluiten. De accessoire-accu en eventueel ook een boegschroefaccu en andere accu's worden allemaal aan de startaccu gekoppeld met een Cyrix-accuscheider. Wanneer de Cyrix vaststelt dat de startaccu de koppelspanning heeft bereikt, zorgt de Cyrix ervoor dat alle accu's parallel geladen worden.

Bidirectionele spanningsmeting en voeding uit beide accu's
De Cyrix meet de spanning van beide aangesloten accu's. Hierdoor schakelt de Cyrix de accu's ook parallel als bijvoorbeeld de accessoire-accu wordt opgeladen door een acculader. De Cyrix-ct 12/24 heeft een dubbele stroomvoorziening. Dit bewerkstelligt dat de Cyrix sluit als de spanning van één accu te laag is om de Cyrix te bedienen. Om onverwachte bediening tijdens installatie of op het moment dat één accu ontkoppeld is, te voorkomen, sluit de Cyrix-ct 12/24 niet als de spanning van één van de twee accuverbindingen lager is dan 2V (bij een 12V-accu) of 4V (bij een 24V-accu).

Parallelle schakeling in geval van nood (Start Assist)
De Cyrix kan ook worden ingeschakeld door middel van een drukknop (de Cyrix blijft gedurende 30s actief) of een schakelaar om accu’s handmatig parallel te schakelen. Dit komt vooral van pas in geval van nood als de startaccu leeg of kapot is.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review

Productkenmerken

Merken Victron