Xenteq Isolatiebewaker ISO230-16PP 230Vac, 16Amp.

Stuks

Xenteq Isolatiebewaker ISO230-16PP 230Vac, 16Amp.
Xenteq Isolatiebewaker ISO230-16PP 230Vac, 16Amp.
Xenteq Isolatiebewaker ISO230-16PP 230Vac, 16Amp.
Xenteq Isolatiebewaker ISO230-16PP 230Vac, 16Amp.
529.95 *Prijzen zijn inclusief 21% btw 437.98 excl. BTW
Fabrikant Xenteq
ArtikelcodeISO230-16PP
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Beperkte voorraad
Xenteq Isolatiebewaker ISO230-16PP

Gaat u een inverter of een aggegraat in een voertuig ofwel andere verrijdbare/ verplaatsbare eenheid inbouwen? En gaat u buiten dit voertuig/deze eenheid met de 230VAC werken? Lees dan onderstaande goed door!

In een woonhuis wordt het lichtnet beveiligd door middel van een aardlekschakelaar. Deze werkt echter alleen met een goede aarde. Maar de situatie bij gebruik van een inverter of aggregaat ligt vaak anders.

Als een wisselstroomopwekker gebruikt wordt in een verrijdbare/ verplaatsbare eenheid zoals bijvoorbeeld mobiele werkplaatsen (bedrijfswagens), marktwagens, brandweervoertuigen en schafketen, is het vaak moeilijk om een goede veiligheidsaarde toe te passen. De NEN 1010 verplicht echter om zorg te dragen voor de veiligheid van de personen die werken met de inverter/aggregaat. Als de wisselstroomopwekker is geplaatst binnen de eenheid en men gaat buiten de eenheid met de aangesloten apparatuur werken, dan is men verplicht om een isolatiebewaker te monteren. Een aardlekschakelaar (geen enkel type) voldoet niet! Als er een ongeluk gebeurd omdat er geen isolatiebewaker aanwezig is, heeft dit zéér ernstige gevolgen. Monteer daarom een isolatiebewaker uit de ISO-serie tussen de inverter/aggregaat en verbruikers. Bovenstaande norm is van toepassing op voertuigen en verrijdbare/verplaatsbare eenheden, die bedrijfsmatig worden ingezet. Caravans, campers, etc. vallen buiten de wettelijke verplichting, maar de omstandigheden zijn natuurlijk identiek.

Wat is het gevolg als men géén isolatiewachter monteert?
Als er een ongeluk ontstaat omdat geen isolatiewachter aanwezig is in de installatie kan dit resulteren in zwaar letsel of ernstiger. Bovendien heeft dit grote gevolgen voor de eigenaar van de installatie, maar ook voor de installateur in geval van nalatigheid. Verder kan de verzekeraar de uitbetaling van verzuim- en herstelkosten van de betreffende patiënt verhalen op de eigenaar/bouwer van de installatie.

Het plaatsen van een isolatiebewaker is daarom de enige juiste oplossing waarmee direct op zéér eenvoudige wijze de gehele situatie en wetgeving rondom de persoonsveligheid is opgelost.

Drie standaard modellen
Ons standaard assortiment betstaat uit een drietal modellen, welke allen geheel conform de NEN1010 voorschriften werken.

De ISO 230-16 met vaste kabels, waardoor een spuitwaterdicht apparaat ontstaat. Het tweede model, de ISO 230-16PP (plug and play) is voorzien van een WCD uitgang wat montage eenvoudiger maakt. Belangrijk: als men de isolatiewachter wilt gebuiken met een COMBI (inverter en acculader in één) dan benodigt men de hiervoor aangepaste ISO 230-16C.
De "16" in het artikkelnummer geeft de max. uitgangsstroom aan, in de standaard 3 modellen allen dus 16 Ampére, wat neer komt op zo'n 3600Watt.


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review

Productkenmerken

Merken Xenteq