Victron VE.Bus Smart Dongle

Stuks

Victron VE.Bus Smart Dongle
99.95 *Prijzen zijn inclusief 21% btw 82.60 excl. BTW
Fabrikant Victron
ArtikelcodeASS030537010
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Specificaties
EAN: 8719076035558
Merk: Victron
Hoogte: 22 mm
Breedte: 43 mm
Lengte of Diepte: 106 mm
Gewicht: 0,08 kg

In voorraad
Victron VE.Bus Smart Dongle

De VE.Bus Smart-dongle is een Bluetooth Smart-enabled VE.Bus-interface, met batterijtemperatuur en -spanningsmeting. Het communiceert systeeminformatie rechtstreeks naar uw smartphone - met behulp van de gratis te gebruiken VictronConnect-app.

Download de VictronConnect app

De VE.Bus Smart dongle - NIEUW! is twee producten in één:
1) In de eerste plaats is de VE.Bus Smart dongle dé Bluetooth-accessoire voor het Victron assortiment met een VE.Bus-poort, zoals de omvormer-lader combinaties (Multi, MultiPlus, MultiPlus-II, MultiGrid, MultiGrid-II, Quattro) en de VE.Bus serie Phoenix-omvormers. Na installatie kunt u de VictronConnect-app gebruiken om de werking van deze apparaten te controleren, en het systeem ook te bedienen waaronder het wijzigen van de ingangsstroomlimiet en het schakelen tussen de modi (Uit, Aan of Alleen laden).


2) Daarnaast voegt deze dongle voltage- en temperatuursensor functionaliteit toe aan de omvormer-lader combinaties. Dit werkt met alle modellen en is vooral handig in combinatie met de MultiPlus-II, omdat deze geen onboard-terminals heeft voor spanning- en temperatuursensor bedrading.


Voor systeembewaking, waarvoor de Color Control GX of Venus GX een stap te ver zijn, is dit apparaat een geweldig alternatief voor toepassing in caravans, kleinere jachten en campers.


Bij gebruik met multi-inverter/opladers biedt de dongle temperatuur- en spanningsdetectiefuncties van de accu, voor de compensatie van mogelijke kabelverliezen die kunnen optreden tijdens het opladen en ontladen. Temperatuurmeeting zorgt voor een nauwkeurige temperatuurcompensatie tijdens het opladen van de batterij. Voor MultiPlus-II-modellen is de dongle op dit moment de enige manier om een ​​'on-battery'-detectiemogelijkheid toe te voegen.


De dongle kan worden gebruikt in systemen met of zonder een Venus-apparaat, zoals de CCGX. In systemen met een Venus-apparaat zal de dongle de temperatuur- en spanningsinformatie die al wordt geleverd door het Venus-apparaat niet overschrijven. In deze rol zal de dongle live-informatie leveren via de VictronConnect-interface; en biedt het in dat geval geen-internet firmware-updates.


Wanneer de dongle wordt gebruikt in systemen die geen Venus-apparaat hebben, worden de spanning- en temperatuurgegevens van de dongle de primaire bron van die informatie, en kunnen deze door andere aangesloten apparaten worden gebruikt voor spanningscompensatie. Zo kan de VE.Bus Smart-dongle deel uitmaken van een VE.Smart-netwerk, en spannings- en temperatuurgegevens verzenden naar andere Smart-netwerkapparaten.


De VE.Bus Smart-dongle kan de temperatuur van de batterij op twee manieren detecteren: de standaardmethode is de ingebouwde temperatuursensor van de dongle. Wanneer de dongle echter rechtstreeks op de accu wordt gemonteerd (met behulp van de kleefbevestiging), voelt deze de batterijtemperatuur rechtstreeks van de batterijbehuizing. De tweede methode - die zorgt voor verbeterde detectie van de batterijtemperatuur - is ook beschikbaar met behulp van een optionele batterij-terminal gemonteerde sensor. Wanneer deze sensor is aangesloten, wordt de standaardsensor opgeheven en gebruikt de dongle alleen deze methode.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review

Productkenmerken

Merken Victron