Victron SmartSolar MPPT 100/20 12V/24V/48V 20A LDR

Stuks Max. PV ingangspanning 100 Volt.

Victron SmartSolar MPPT 100/20 12V/24V/48V 20A LDR
Victron SmartSolar MPPT 100/20 12V/24V/48V 20A LDR
109.95 *Prijzen zijn inclusief 21% btw 90.87 excl. BTW
Fabrikant Victron
ArtikelcodeSCC110020160R
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Specificaties:
EAN: 8719076040934
Merk: Victron
Model: SmartSolar
Type solarcharger: MPPT
Uitgangsspanning (DC): 12/24VDC
IP-norm: IP21 drupwaterdicht
Lengte: 50 mm
Breedte: 113 mm
Hoogte: 100 mm
Gewicht: 1,00 kg.

Bluetooth Smart ingebouwd: geen dongle vereist!

Optioneel Victron MPPT Controller en VE.Direct kabel

Als extra optie kunt u deze laadregelaar voorzien van een Victron MPPT Controller voor weergave van accu en zonnepaneelstatus. Vergeet ook niet de VE.Direct kabel mee te bestellen.

In voorraad

Victron SmartSolar MPPT 100/20 12V/24V/48V 20A Laadregelaar

Ultrasnelle Maximum Power Point Tracking (MPPT)
Vooral als het bewolkt is en de lichtintensiteit voortdurend verandert, verbetert een ultrasnelle MPPT controller de energieopbrengst tot 30% in vergelijking met PWM-laadcontrollers en tot 10% in vergelijking met tragere MPPT-controllers

Het eerste getal in de productnaam geeft de maximale spanning aan die op de PV ingang van deze regelaar kan worden aangesloten met een (serie) zonnepanelen. Het tweede getal geeft de maximale laadstroom van de regelaar aan bij 12, 24, 36 of 48V afhankelijk van het type regelaar. Er zijn regelaars voor 12/24V maar ook regelaars die daarbij ook 36V en 48V batterij banken kunnen opladen (zie handleiding).

Belastinguitgang:
Een te diepe ontlading van de accu kan worden voorkomen door alle belastingen op de belastinguitgang aan te sluiten. Deze uitgang koppelt de belasting los als de accu is ontladen tot een vooringestelde spanning. Als alternatief kan ook een intelligent accubeheer-algoritme worden gekozen: zie BatteryLife in de handleiding. De belastinguitgang is bestand tegen kortsluiting. Sommige belastingen (vooral omvormers) kunnen het beste direct op de accu worden aangesloten en de afstandsbediening van de omvormer op de belastinguitgang. U hebt mogelijk een speciale interfacekabel nodig. Zie hiervoor de handleiding.

BatteryLife: intelligent accubeheer
Als een zonnelaadcontroller de accu niet in één dag weer volledig kan opladen, is het resultaat vaak dat de accu voortdurend schommelt tussen ‘gedeeltelijk opgeladen’ en ‘volledig ontladen’. Door deze toestand (geen regelmatige volledige oplading) raakt een loodzuur accu binnen enkele weken of maanden onherstelbaar beschadigd. Het BatteryLife-algoritme bewaakt de laadstatus van de accu en verhoogt, indien nodig, van dag tot dag het belasting ontkoppelingsniveau iets (door de belasting vroeger los te koppelen) totdat de geoogste zonne-energie voldoende is om de accu tot bijna de volledige 100% op te laden. Vanaf dat ogenblik wordt het niveau voor belasting ontkoppeling gemoduleerd zodat de accu ongeveer één keer per week tot bijna de volledige 100% wordt opgeladen.

De Victron SmartSolar MPPT laadregelaar kan tevens worden ingesteld om de traditionele laadcontrolemodus te volgen met een vaste ontkoppelingsspanning. De belastingsuitgang is beveiligd tegen kortsluiting en kan capacitieve belastingen zoals een omzetter voeden. In hars gegoten elektronica beschermt de elektronische componenten tegen de omgeving.

Automatische herkenning van de accuspanning
De Victron Smartsolar MPPT laadregelaar past zich automatisch aan aan een systeem van 12V of 24V.

Bluetooth Smart ingebouwd: geen dongle vereist
De draadloze oplossing om de controller in te stellen, te bewaken en te updaten via App.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review

Productkenmerken

Type laadregelaar MPPT
Laadregelaar geschikt voor Lood, Semi-tractie, AGM, GEL, MF en Ca/Ca accu's, LiFePO4 en Lithium-ion accu's, Via bluetooth in te stellen voor alle accu's
Laadregelaar amperage (A) 20A
Laadregelaar laadspanning (V) ≈ 12V, ≈ 24V, ≈ 48V
Laadregelaar maximale ingangsspanning PV (V) 100V
Laadregelaar aantal uitgangen 1x accu laaduitgang
Merken Victron