Accu's & Thuisaccu's

Batterijen (Accu’s) algemeen
Batterijen zijn er in verschillende soorten met ieder zijn specifieke kenmerken. De standaard batterij in een voertuig is een lood-zuur batterij, de startaccu. Naast de startaccu kennen we nog een aantal lood-zuur batterijen zoals de semi-tractie, AGM en Gel. Deze laatste 3 soorten worden het meest toegepast als service batterij in voertuigen en boten. De semi-tractie, AGM en Gel batterijen uit ons assortiment zijn onderhoudsvrij en zullen bij normaal gebruik geen schadelijke gassen produceren. Onderhoudsvrij betekend niet dat onderhoudsladen tijdens de winter(stalling)periode niet nodig is! Een lood-zuur batterij heeft altijd enige zelfontlading, de hoeveelheid is afhankelijk van het type.
Tegenwoordig is de Lithium batterij enorm in opkomst, maar ook de negatieve verhalen over brand door Lithium-ion batterijen worden veelvuldig in de media onder de aandacht gebracht. De meest gebruikte Lithium-ion batterij is de Lithium-Cobalt-oxide (LiCoO2) dit type is gevoelig voor oververhitting indien de batterij per ongeluk wordt overgeladen, met zelfontbranding tot gevolg.
Met de komst van de LifePo4 (LFP) batterij is er een grote stap gemaakt met betrekking tot de veiligheid. De LifePo4 batterijen zijn vele malen veiliger dan LiCoO2 batterijen en worden daarom ook steeds vaker toegepast als service batterij. Vooral wanneer ruimte en gewicht meespelen in de keuze.
Wij kunnen u adviseren welke type LifePo4 batterij voor u geschikt is, ook voor laden via uw moderne Euro 5/6 dynamo in uw voertuig hebben we een oplossing.