Informatie 0% btw voor zonnepanelen

0% btw voor zonnepanelen op woningen vanaf 1 januari 2023
Voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning geldt een btw-tarief van 21%. Er is een wetsvoorstel aangenomen om dit btw-tarief per 1 januari 2023 te wijzigen naar 0%. Dit de belangrijkste veranderingen en gevolgen.

Het btw-tarief van 0% zal alleen gelden voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning. Met een woning bedoelen we bijvoorbeeld ook een garage of schuur bij een woning en een serre of een aan- of uitbouw met als gebruikersdoel “woonfunctie”. Dit kunt u bijvoorbeeld controleren in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Ook is het 0% tarief van toepassing als bijvoorbeeld een Vereniging van Eigenaren zonnepanelen koopt voor op een appartementencomplex.

Het 0%-tarief geldt ook voor bijvoorbeeld de aanleg van kabels, het montagemateriaal en zogenoemde optimizers en omvormers. En voor de aanpassing van de meterkast in verband met de aanschaf van uw zonnepanelen.
Voor andere werkzaamheden, zoals een mogelijke versteviging van het dak of installatie van een warmtepomp, blijft het btw-tarief 21% gelden.

Wij zijn als leverancier verantwoordelijk gesteld door de Belastingdienst voor het vaststellen of de goederen/diensten in aanmerking komen voor het 0% BTW tarief. Leveren wij aan een zakelijke klant (bijvoorbeeld een installateur) dan zijn wij verplicht het 21% BTW tarief te hanteren.

De goederen worden na controle geleverd op het aangegeven adres, wilt u komen afhalen dan vragen wij u om een identificatie. Zonder identiteitscontrole kunnen wij de producten niet met 0%- BTW uitleveren.  

Heeft u interesse in een aankoop zonder BTW? U kunt in onze webwinkel bestellen en en tijdens afronding van het bestelprocess aangeven of u met 0% BTW wilt bestellen.  

Ook kunt u buiten de webwinkel om ons ook rechtstreeks benaderen voor een aanbieding op maat.
Download dan onderstaand formulier en stuur het ingevuld naar info@kleinezonnepanelen.nl samen met uw wensen van de artikelen die u wilt bestellen. Wij zorgen voor een aanbieding op maat exclusief BTW.

Natuurlijk kunnen we u ook adviseren over een gepast systeem voor uw situatie, dit kunt u kenbaar maken in de mail.Handige links: