Victron BlueSolar MPPT 100/50 12V/24V 50A Laadregelaar

Stuks Max. PV ingangspanning 100 Volt.

Victron BlueSolar MPPT 100/50 12V/24V 50A Laadregelaar
€ 363.00 249.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode100/50B
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Specificaties:
EAN: 8719076025566
Merk: Victron
Model: BlueSolar
Type solarcharger: Mppt
Systeemspanning (DC): 100VDC
Uitgangsspanning (DC): 12/24VDC
Laadstroom (A): 50A
Hoogte: 70 mm
Breedte: 186 mm
Lengte of Diepte: 130 mm
Gewicht: 1,40 kg
Als extra optie kunt u deze laadregelaar voorzien van een Victron MPPT Controller voor weergave van accu en zonnepaneelstatus. Vergeet ook niet de VE.Direct kabel mee te bestellen.

Bij ons in Voorraad | Levertijd 1~2 dagen
Victron BlueSolar MPPT 100/50 12/24V 50A Laadregelaar

Victron BlueSolar MPPT 100/50 12V/24V
De Victron BlueSolar MPPT 100/50 12/24V zonnelader verzamelt energie van uw zonnepanelen en slaat deze op in uw accu's. Met de nieuwste en snelste technologie maximaliseert de Blue Solar lader deze energie-oogst door intelligente aansturing, zodat een volledige oplading in de kortst mogelijke tijd wordt gerealiseerd. De BlueSolar zonne-laaregelaar houdt de accu in goede conditie en verlengt zo de levensduur.
Victron BlueSolar MPPT 100/50 12/24V is een zonnelader voor 12V of 24V systemen (autoselect). Het maximaal nominaal PV-vermogen dat bij een 12V systeemspanning door de zonnelader wordt doorgegeven is 700W, en bij een 24V systeemspanning is dat 1400W. De maximale PV-nullast-spanning van deze zonnelader is 100V. De BlueSolar zonne-laadregelaars hebben een programmeerbaar acculaad-algoritme. Om de zonnelader te kunnen instellen is een Victron VE.Direct Bluetooth Smart dongle of een Victron VE.Direct to USB interface kabel nodig.

VE.Direct
Voor een bedrade gegevensverbinding met een Color Control-paneel, Venus GX, PC of andere apparaten.

Ultrasnelle Maximum Power Point Tracking (MPPT)
Vooral als het bewolkt is en de lichtintensiteit voortdurend verandert, verbetert een ultrasnelle MPPT-controller de energieopbrengst tot 30% in vergelijking met PWM-laadcontrollers en tot 10% in vergelijking met tragere MPPT-controllers.

Advanced Maximum Power Point Detection in het geval van wisselende schaduw
In het geval van wisselende schaduw kan de vermogen-spanningscurve twee of meer maximale vermogenspunten bevatten. Conventionele MPPT's benutten meestal plaatselijke MPP, wat mogelijk niet het optimale MPP is. Het innovatieve BlueSolar-algoritme maximaliseert de energieopbrengst altijd door het optimale MPP te benutten.

BatteryLife: intelligent accubeheer
Als een zonne-laadcontroller de accu niet in één dag weer volledig kan opladen, is het resultaat vaak dat de accu voortdurend schommelt tussen ‘gedeeltelijk opgeladen’ en ‘volledig ontladen’. Door deze toestand (geen regelmatige volledige oplading) raakt een loodzuuraccu binnen enkele weken of maanden onherstelbaar beschadigd. Het BatteryLife-algoritme bewaakt de laadstatus van de accu en verhoogt, indien nodig, van dag tot dag het belasting ontkoppelingsniveau iets (door de belasting vroeger los te koppelen) totdat de geoogste zonne-energie voldoende is om de accu tot bijna de volledige 100% op te laden. Vanaf dat ogenblik wordt het niveau voor belasting ontkoppeling gemoduleerd zodat de accu ongeveer één keer per week tot bijna de volledige 100% wordt geladen.

Programmeerbaar acculaad-algoritme
De laadcontroller begint elke ochtend, zodra de zon begint te schijnen, een nieuwe laadcyclus op basis van een driestaps laadproces: Bulk – Absorptie - Float. Het acculaad-algoritme is programmeerbaar met een set standaardinstellingen of gebruikersgedefinieerde instellingen.

Interne temperatuursensor
Compenseert absorptie- en float-laadspanningen voor temperatuur.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review